לכל הכתבות

סינגפור – החוכמה פשוט נשפכת ממנה

מאת צוות MIC

כבר שלוש שנים ברציפות שסינגפור תופסת את המקום הראשון בדירוג הערים החכמות בעולם לפי מכון – Institute for Management Development) IMD). ממושבה בריטית נידחת הפכה סינגפור להיות אחת הערים המודרניות והמפותחות ביותר בעולם.

סינגפור היא עיר-מדינה קטנטונת שעושה לעולם כולו בית-ספר כבר שלוש שנים, כשהיא מובילה בדירוג הערים החכמות בעולם לפי מכון IMD (Institute for Management Development) ותופסת בו את המקום הראשון. הדירוג הזה נשען על נתוני סקר שבוצע בחודש יולי 2021 בקרב 15,000 איש מ-118 מדינות שונות, אשר כולם מתגוררים בערים חכמות. הסקר ציין גם כי התפיסה של תושבי הערים הטכנולוגיה במרחב העירוני הושפעה מאוד ממגפת הקורונה ומהאצת הדיגיטליזציה שהתרחשה בעקבותיה.

מקום ראשון – על מה ולמה?
כשכולם מסביב לגלובוס מדברים על חדשנות, סינגפור מיישמת את זה ובענק! היא משקיעה משאבים רבים בעתידניות בשטחה כפתרון לכמות האוכלוסייה שנמצאת בעליה, ובניסיון למזער את התוצאות של משבר האקלים הגלובלי.

מזגן מרכזי – לא מה שחשבתם
דוגמה אחת לחשיבה מקורית ולהשקעת משאבים יעילה היא בתחום מיזוג האוויר. מגז האוויר בסינגפור חם ולח, כך שיותר משליש מצריכת החשמל בבית סינגפורי ממוצע יוצא על שימוש במזגנים. בחודשים האחרונים הוכרזה בסינגפור עיר חכמה בשם טנגה, שם מתכנני העיר השתיתו מערכת קירור מרכזית שתעבור בכל הבתים ותופעל בכוח סולארי. המערכת תחליף את הצורך במזגנים ותחסוך בפליטת פחמן דו-חמצני. התוצאה תהיה שווה להורדת כ-4500 מכוניות מהכביש מדי שנה.

דיור ציבורי כמונח מתקדם
אם נאמר לכם את המילים “דיור ציבורי” סביר להניח שאוטומטית תדמיינו שכונות למעוטי יכולות וכל מה שנגזר מכך. אז תופתעו אולי לשמוע שבסינגפור 80% מהתושבים גרים בדיור ציבורי, והחיים שלהם דווקא טובים.
ביוחואה, אחת משכונות הדיור הציבורי החכמות, הותקנו בדירות אלפיי חיישנים המפקחים על ניצול אנרגיה, הפקת פסולת ושימוש של מים בזמן אמת. אנחנו יודעים, זה נשמע מאוד “האח הגדול”, אבל המטרה טובה ומשרתת את התושבים בדיוק כמו שהיא משרתת את הממשל. איך?
החיישנים הללו מחוברים לאפליקציות חכמות המספקות לתושבים משוב על התנהלות ירוקה יותר או פחות אצלם בבית. דמיינו לעצמכם שתוכלו לדעת בזמן אמת ובכל רגע נתון מהי צריכת החשמל או המים שלכם ובעזרת הידע הזה תוכלו לחשב את התקציב שלכם בזמן אמת מבלי להמתין לחשבון מפתיע ונפוח אחת לחודשיים. זה בדיוק מה שהאפליקציות הללו עושות בעזרת החיישנים. הן למעשה עוזרות לתושבים להשתמש בפחות מים, חשמל וכו’ על מנת לקצץ בהוצאותיהם.  הממשל, מהצד שלו, אוגר את המידע הזה ומנתח אותו. בעזרת הנתונים הנאספים הוא יכול לשפר את התכנון, העיצוב ואת תחזוקת הדיור ציבורי ברחבי סינגפור.

טיפול ביתי
עוד דרך שבה סינגפור משתמשת בחיישנים על מנת להקל על חייהם של תושבי העיר היא בתחום הרפואה. סינגפור החלה בפיילוט שנקרא “רפואה מרחוק”, ובו למעשה אין צורך להגיע לבית החולים כדי לקבל טיפול רפואי. באמצעות החיישנים הטיפול נעשה מרחוק כשהמטופל נמצא בנוחות שבביתו הפרטי. כך גם בניסוי “שיקום מרחוק” שנערך כבר 3 שנים, בו חולי שבץ מקבלים הדרכה לתרגילים, וכאשר הם נמצאים בפעילות גופנית, חיישנים ומצלמות מתעדים אותם ומעבירים את המידע למטפלים שלהם, ואחת לשבוע הם עורכים שיחות וידאו עם רופאים.

אלה שלוש דוגמאות בלבד, ותהיו בטוחים שסינגפור “שוחה” בפתרונות דיגיטליים מדהימים נוספים שעוזרים גם לתושביה וגם לממשל המקומי בו-זמנית והופכים אותה לעיר החכמה בעולם כבר שלוש שנים ברציפות, כשלנו נשאר רק לקנא.