לכל הכתבות

ציריך – לא רק נופים וחנויות יוקרה

מאת צוות MIC

כמעט ואין אדם בעולם שמגיע לשוויץ ולא עוצר בציריך. היא אמנם לא עיר הבירה של שוויץ, אבל היא בהחלט הבירה הכלכלית והמסחרית שלה. אין כמו היופי שלה, האטרקציות והמוזיאונים שלה, האגם והשבילים הציוריים של מרכז אלטשטאדט. אבל בציריך יש יותר מנופים ושופינג בחנויות יוקרה.  ציריך היא העיר הגדולה בשוויץ, והיא מתעתדת לצמוח בגודלה בעוד כרבע במהלך 20 השנים הקרובות. צמיחה כזו היא לא משהו שניתן להתעלם ממנו, והיא מציבה אתגרים משמעותיים לעיר מבחינת שימור ושיפור איכות החיים של תושביה ומבקריה הרבים. טכנולוגיות חדשות וטרנספורמציה דיגיטלית מציעות פוטנציאל גדול לפתרון לכך. לא לחינם העיר מתהדרת במיקום ה-3 במדד הערים החכמות העולמי של מכון המחקר IMD לשנת 2021.

לכל דבר יש מחיר

לפעמים הפתרון הטוב והחכם ביותר לבעיה מסוימת הוא לאו דווקא דיגיטלי. בציריך שמו לב לכמויות האשפה האימתניות שמיוצרות בה ע”י התושבים. הפתרון שלהם פשוט מאוד: התושבים נדרשים להשליך אשפה בשקיות אשפה שעולות בסביבות 4.25$ כל אחת. כתוצאה מכך, כמות הזבל הביתי ירדה בכ-40%, ותושב ציריך ממוצע מייצר 25% פחות פסולת מאשר אזרח אירופאי ממוצע.

אין חניה!

בציריך מתגוררים כ-400 אלף תושבים, ובכל זאת הם לגמרי בסדר עם העובדה שאין בה מקומות חניה בשפע. יותר מזה, הם אלה שהצביעו בעד צמצום מקומות החניה על מנת להגדיל את איכות החיים ע”י הפחתת הרכבים על הכביש, ובכך הפחתת זיהום האוויר. כיום העיר מציעה מגוון רחב של אפשרויות נסיעה – מהחשמליות הישנות, דרך רכבת מהירה, אוטובוסים ואפילו סירות על הנהר. ב-1987 נערך בעיר סקר, שבו תמכו למעלה מ-60% מהתושבים בצעדים דרסטיים לצמצום מקומות החניה. התוצאה: ירידה של 50% בתנועת מכוניות. באזורים מסוימים בלב העיר ירדה תנועת המכוניות אפילו ב-90%. כ-50% מהתנועה בעיר מתבצעת בתחבורה ציבורית. רבע נוסף מהתנועה בעיר נעשית באמצעי תחבורה לא ממונעים, כמו אופניים והליכה רגלית. התנועה בעיר באמצעות מכונית פרטיות עומדת רק על 4%.

ציריך מחברת בין אנשים

כשמדברים על המונח “חכם” מדברים, בין היתר, על חיבור בין אנשים, ארגונים ותשתיות, כך שייווצר ערך מוסף חברתי, אקולוגי וכלכלי. ציריך מקדמת אינטראקציה פנימית וחיצונית חוצת גבולות בין מחלקות השירות השונות בעירייה, לבין האוכלוסייה, העסקים, המדע והתרבות. בדרך זו, היא מעודדת את תושביה להיות שותפים מלאים בכל מה שקורה בעיר ומאפשרת הזדמנויות דיגיטליות שוות לכל התושבים והמבקרים בה. אין ספק, ולו קל שבקלים, שציריך מצליחה במיוחד בתחום הערים החכמות. קיים דגש מיוחד על קטגוריית שירותי הבריאות והבטיחות, תברואה בסיסית, שירותי מיחזור, בטיחות הציבור ושירותי הרפואה, שכולם זוכים לציון גבוה בסקר הערים החכמות. המשיבים על הסקר גם העניקו ציונים גבוהים למערכת התחבורה הציבורית של ציריך, והעיר דורגה באופן חיובי גם בשל איכות החינוך והזדמנויות הלמידה שלה.
אז אם כבר ערים חכמות שכוללות בתוכן גם נוף ירוק, כמו ציריך – אנחנו לגמרי ירוקים מקנאה. הבנתם מה עשינו פה?…