לכל הכתבות

Ctrl C Ctrl V

מאת צוות MiC

מי אמר ש – Copy Paste זו התנהלות ארגונית גרועה?!  

יצירתיות ברשות ובארגון ממש לא מחייבת להמציא את הגלגל בכל פעם מחדש ופעמים רבות Best Practice הוא שם המשחק. משבר הקורונה, אשר מייצר אתגרים רבים וחוסר ודאות בחיי התושבים ובפעילות הרשות המקומיתחייב רשויות רבות להתמודד עמו ביצירתיות וליצור פתרונות ששווה ללמוד מהם ואף להעתיק אותם, תוך אדפטציה למאפייני הרשות שלך.  

העתקה לא רק חוסכת שלבים של רעיונאות ופתרון בעיות, אלא גם מאפשרת צמצום בטווח הסיכון וחסכון בעלויות, זאת בהשוואה לחלוציות וראשוניות המצאתית   

שיתוף ידע בין הרשויות המקומיות, במיוחד לנוכח האתגרים המגוונים בחסות הקורונה, ייתן ערך רב ונוכל להרוויח רבות מכך כחברה. ראוי לציין שקיימות מספר פלטפורמות מעניינות לשיתוף ידע ופרויקטים בין הרשויות המקומיות.  

לדוגמא, המיזם הלאומי 265 לפיתוח ושיתוף ידע לקידום דיגיטציה ברשויות המקומיות, מתבצע בשיתוף פעולה של משרד הפנים באמצעות מפעם עמק יזרעאל והמשרד לשוויון חברתי- מטה ישראל דיגיטלית. מטרת המיזם להרחיב ולהנגיש שירותים דיגיטליים לתושבי הרשויות המקומיות וכן לצמצם פערים בין הרשויות המקומיות באמצעות כלים דיגיטלייםבאתר ניתן למצוא קטגוריה ספציפית של "קורונה ברשויות"קשה לקבוע מי מבין המיזמים יחשב בעתיד ל Best Practiceאולם בהחלט מומלץ ראשית לבדוק את התוכן המוצא באתר המיזם, לפתוח את הראש ולבחון האם קיימים פרויקטים ושיתופי פעולה שיוכלו להיטיב עם הרשות שלכם 

ליקטנו עבורכם מספר דוגמאות מעניינות שעשויות להיות רלוונטיות ליישום.  

1. עיריית טירה – מפה חיה (מקושרת GIS) לתמיכה בעסקים:

נוכח וירוס הקורונה אנשים נדרשים להישאר בבתים ופרנסתם של עסקים מקומיים נפגעת. מהות הפרויקט היא פלטפורמה דיגיטלית, שבה עסקים יוכלו לפרסם את המוצרים החיוניים שהם יכולים לספק. הפרויקט הוא שיתוף פעולה ייחודי בין עיריית טירה, שהעלתה את הצורך ואשכול נגב מזרחי שסיפק את הפתרון הטכנולוגי. עיריית טירה ערכה אפיון של שאלון לבעלי העסקים והאשכול התנדב לסייע בהקמת ושדרוג הכלי הדיגיטלי – שאלון לבעלי העסקים ומפת GIS המכילה את כלל העסקים.  

 

2. עיריית חדרה – אפליקציה לחלוקת מזון לנזקקים בימי הקורונה: 

המערכת משייכת כתובות של משפחות נזקקות למתנדבים ומשפרת את חוויית המתנדב, בכך שהיא מאפשרת גישה מהירה לווייזחיוג למשפחה בלחיצת כפתורדיווח קל על מסירת המשלוח ו/או בעיות ותקלות אם קורות בדרך. עבור הארגון המערכת מאפשרת ניהול ההיערכות וחלוקת הסלים בקלות וביעילות. בזמן החלוקה המערכת מציגה תמונת מצב עדכנית הכוללת אילו משפחות קיבלו סל בהצלחה, היכן יש בעיות ועוד. 

 

3. מועצה אזורית גוש עציון – איתור תלמידים בהסעות לצורך מיפוי קרבה לחולי קורונה: 

המועצה האזורית ערכה קובץ דיגיטלי עם מערך מתנדבים ותלמידים אחראים, אשר ממלאים טופס מקוון בתחילת הנסיעה בהסעה. במידה ויש חולי קורונה, מייצאים את המידע שנאסף בטפסים לקובץ אקסל וכך ממפים היכן ישבו כל התלמידים ומי צריך להיכנס לבידוד.  

 

פלטפורמה מעניינת נוספת לשיתוף ידע ומיזמים ברשויות המקומיות היא קבוצת הפייסבוק "עיריות בימי קורונה". הקבוצה מכילה שיתופים של פרויקטים, ידע שנאסף ברשויות מקומיות בישראל ובחו"ל, מאמרים מקצועיים בתחומי העיסוק השונים ברשויות, סקרי דעת קהל ועוד.